Google Ads synchroniseren naar Microsoft ads (Bing)

Je kunt dan direct inloggen in het Google Ads account waar de campagnes draaien. Zodra je hebt ingelogd voor Google Ads kun je instellen wat je graag geïmporteerd zou willen hebben. Ik raad aan om zoveel mogelijk van de actieve campagnestructuur (campagnes, adgroups, ads, keywords, extensies, etc.) mee te nemen in de sync. Kies hierbij voor actieve items en sluit inactieve, beëindigde en verwijderde items uit. Dit is aan te raden omdat je anders veel oude troep gaat importeren. 

Ik raad verder aan het campagne budget en zoekwoord biedingen niet mee te importeren. Dit zal namelijk voor Bing echt een andere orde van grootte hebben. Door dit niet mee te nemen, kun je de biedingen en eventueel het budget zelf blijven managen op basis van de prestaties binnen de Bing zoekmachine. Neem je dit toch mee, dan zul je zien dat het bij elke synchronisatie weer gelijk getrokken wordt met de biedingen en budgetinstellingen van Google.

De belangrijkste aandachtspunten bij het checken van eventuele fouten zijn naast de budgetten en biedingen de targeting. Denk bijvoorbeeld aan de geografische targeting. De benamingen binnen Google Ads komen namelijk niet altijd overeen met de benamingen van Bing. Hierdoor kan er ineens een hele vreemde targeting ontstaan. Ook doelgroepen verdienen een extra check om je ervan te verzekering dat deze instellingen goed zijn overgenomen.

Zoals je leest is het synchroniseren van het Google ads account met Microsoft Ads (ofwel Bing Ads) vrij eenvoudig en levert het vooral veel op. Zijn er dan helemaal geen nadelen? Nee, eigenlijk niet. De enige voorwaarde voor een effectief Bing account is een effectief Google Ads account. Wel blijft het slim om zoals hierboven vermeld het management van Microsoft Ads los van Google Ads te doen, op basis van de resultaten binnen Microsoft Ads. Mocht je er toch niet uitkomen, of wil je eerst zeker weten hoe je Googlde ads account ervoor staat? Wij helpen je graag verder.